Kategoriarkiv: Vänner

Tips till godisälskaren

Jag måste bara tipsa er om sidan Godis.se om ni är på jakt efter godis med bättre kvalité. Jag har beställt från dem tre gånger nu och alltid blivit supernöjd. Det har allt från choklad i fina presentaskar till lyxlakrits.
hej
Igår hade jag tjejerna över på en vin och tapaskväll. En supermysigkväll som gjorde succé. Ofta på middagar äter man alldeles för mycket mat och sedan orkar ingen efterrätten. Fast alla äter ändå och sedan mår man illa, typ. Eftersom det var tapas så blev det väldigt mycket smårätter och när jag planerade kvällen så kom jag inte på någon passande efterrätt. Det är inget krav såklart men jag tycker att det är trevligt att bjuda på något till kaffet efter maten. Kom på att jag kunde beställa lite fin choklad. Det räcker faktiskt som efterrätt efter maten. Bryt fin mörk choklad och servera på fint fant till kaffet efter maten. Svårare behöver det faktiskt inte vara att serverera en efterrätt. Det var uppskattat av alla min väninnor.

Lindrigt sinnessjuk

yyyuuyyu
Jag fnissar verkligen när jag läser denna gamla reklam. Lindrigt sinnessjuka damer, vad menas med det? Är det en karl som ledsnat på sin fru som har pms, eller vilka är kvalifikationerna? Jag menar de gamla sinnessjukhusen var ju inte direkt ett hälsohem. Det var ju verkligen skräckinstitutioner som använde sig av tortyrmetoder. Snurra så de spydde, bada i kallt vatten och den ökända lobotomeringen. Sinnesjukhusen vad skräcken och de flesta blev väl mer galen av att bo där?

Det är tur att utveckligen gått framåt. I dag är det ju det mest naturliga att gå i terapi. Det har inget med psykiskt sjukdom att göra utan snarare för att må bra och få en bättre personutveckling. För att kunna utvecklas måste man jobba med personligheten. Här är 7 anledningar i en väldigt bra artikel om fördelarna med terapi även fast du inte lider av psykologiska besvär. Fast lite lindrigt sinnessjuk är vi väl alla. Åtminstone jag och mina vänninor.

Pokemon Go

Hjälp min nya last är Pokemon Go. Jag blir så lätt beroende av spel. Först var det Farmville sedan Candy Crush och nu är det Pokemon Go som gäller. Spelet är inte ute för allmänheten ännu men det går att ladda ner.

Fördelen med Pokemon Go är att man inte sitter stilla, det gäller ju att gå för att hitta de små liven.
Här finns en film som visar hur Pokemon Go fungerar.

Det är lite som en orientering fast du fångar Pokemons i stället. De första nivåerna är lugna. Då tävlar du bara mot dig själv. Fast ju högre upp i spelet du kommer desto svårare blir det att fånga Pokemons eftersom du tävlar mot andra personer. Pokemon Go har blivit vansinningt populärt. Helt plötsligt är folk ute och ”orienterar”, det är ganska lätt att se vilka som spelar Pokemon Go eftersom de ständigt tittar ner i telefonerna. I utlandet vet jag att polisen och myndigheter har fått gå ut med varningar för folk helt enkelt glömmer bort trafiken i jakten på Pokemons.

I går var jag ute nästan hela dagen. Det är sjukt roligt. Fördelen är som sagt att man får gå otroligt mycket. Var så trött när jag kom hem att jag gick på nätet och boka spa. Så i eftermiddag ska jag ha en riktigt härlig dag med relax och bara njuta. Trots att jag inte tänkt jaga några Pokemons i dag kommer jag nog ändå att fånga några på vägen till paradiset:D

Justin Timberlake på Eurovision Song Contest 2016

Alltså what! Justin Timeberlake kommer att uppträda på Eurovision Song Contest här i Stockholm på Lördag. Nu måste jag få tag i biljetter! Han är ju bara så bra, och snygg. Jag undrar just hur mycket biljetterna ökade i värde på andrahandsmarknaden när denna nyhet släpptes. Gissar på att biljetterna kostar ganska många tusen. De är ju redan så dyra. Nu ångrar jag att jag var så snål och inte köpte biljetter till Eurovision Song Contest när de släpptes. Kommer att kost amultum nu. Ja ja Frogtail finns ju alltid om det skulle krisa. Dags att ge sig ut på biljettjakt.
jt

En god lammgryta

Jag måste bara få skryta lite. Jag är ingen höjdare i köket men oj vilken god lammgryta jag lyckades med i påsk. Det var första gången jag tillagade lamm, men absolut inte den sista. Det kan vara den godaste rätten jag någonsin har gjort. Eller så var det mina nya lyxiga grytor från Le Creuset som det hela berodde på.
lnm
Jag förstår inte dem som säger att lamm smakar kofta. De kan inte ha ätit bra tillagat lamm. Jag äter sällan lamm men till påsken är det en tradition. Det är nog den enda gången på året jag äter lamm. Synd för lamm kan man äta året om. Jag följde detta recept. Det hade en spansk touch och var lätt och laga. Till det serverade jag ett Riojavin och fick tummen upp av mina väninnor som jag bjudit in.

Det var en annorlunda påsk i år men oj så roligt jag hade. Jag ordnade en fest för mina vänner. Förutom att bjuda på den fantastiskt goda lammgrytan så hade jag också fixat lite roliga påskaktiviteter. De fick söka påskägg och sedan blev det även klassiska lekar som pennan i flaskan. Lekar som jag inte lekt sedan jag var barn. Det blev verkligen en lyckad påskafton.

Jenny Nytström Jul

Jag är i Skåne nu och ska fira jul. Det är första gången det händer. Jag firar hos brorsan och i deras nya hus som de köpte från Landgren i somras.

Jag vill inte fira jul i en lägenhet. Eller kanske om det är en gammal lägenhet med högt till tak. Jag tror att jag precis som många andra är färgad av Jenny Nyström om hennes julbilder. Jul ska vara på ett särskilt sätt. Det ska vara snö och framför allt på landet. Jag tror verkligen att brosan gjorde rätt när de kontaktade en mäklare i Svedala och flyttade hit. Eller strax utanför svedala. Fast det är verkligen supermysigt. Jag har fått en julfeeling som jag inte haft på många år. En liten by som verkligen är hämtad från Jenny Nyströms värld.

Nu ska vi in till centrum och shoppa de sista julklapparna. Det tar alltid sådan tid att göra något när barn är inblandade. Har varit klar i en timme och väntat sedan grötfrukosten men nu verkar det som det rör på sig.

God jul till er. Hoppas att ni också får chansen att fira en jul i sann Jenny Nyström anda.
nnndbdddd

Flirtat med trafikpolisen

Idag blev jag stoppad av polisen, vilken karl dessutom! Mums! Känslan när man svänger in och ser att det står en riktigt 10 poängare i uniform vid vägkanten. Fick fjärilar i magen. När han bad om körkortet var det snarare att jag ville be honom om en date. Men jag höll mig i kontroll och tog emot min varning. Min bil var nämligen enögd och polisen var väldigt mycket gift.
vvvvvbvbvb
Det roliga är att bilden stämmer så bra med mitt körkort. Det går ut i februari och jag är inte alls lik mig på det nuvarande. Polisen till och med nämnde att jag ändrats mycket. Nu sitter jag och beställer hem en ny lykta till bilen. Fick tips av min kollega var det är lätt att hitta reservdelar till Volvo s80. Kan behövas för bilar är inte riktigt min grej. Fast det var åtminstone barsligt lätt att beställa. Fast vette tusan om jag borde byta ut den när det finns så snygga poliser efter vägarna 😉

Puppy shower

Jag har aldrig sagt att mina vänner är normala. Fast att de är galna och påhittiga gör att jag älskar dem ännu mer. Det damp ner ett inbjudningskort på posten i måndags. Japp, på posten i brevformat! Trodde folk helt hade slutat att skicka fysiska brev. Det var en inbjudan till en puppy shower. Ni vet baby shower som har blivit så poppis på senare år fast hon har skaffat en hundvalp. Vin, champagne och snittar bjuds det på när vi kommer för att skåda den lilla valpen. Ett utmärkt tillfälle för mingel och fest med andra ord.
12
Fast då är såklart problemet vad man ska köpa till den lilla valpen. Jag kan ju inte direkt göra en blöjtårta! Jag tycker om hundar men ska erkänna att jag inte är någon expert. Beslöt mig till sist att köpa något bra valpfoder. Jag vet att en av mina vänninor nästan alltid handlar sin hudmat på Olivers-petfood. Jag kan ingenting om valpar mat och särskild kosthållning men säljer de vanligt hundfoder borde de ju ha valpmat också. Det fanns ett ganska stort utbud av valp mat måste jag säga. Jag försökte att läsa olika artiklar på nätet om vilken typ av valpfoder som var bäst. Verkar vara blandade meningar. Fast på Olivers-petfood hade de startpaket till hundvalpar. Så praktiskt! Jag tog det dyraste eftersom jag resonerade att det måste vara det bästa. Så nu är jag en erfarenhet rikare. Till helgen blir jag ännu en rikare då jag varit på mitt livs första valp shower. Ska bli spännande!