Kategoriarkiv: Uncategorized

Ont i ryggen

Det finns ingenting som är så förlamande som att ha ont i ryggen! Eller jo det är klart att det gör det, men när man har så här ont som jag har just nu är det svårt att se nåt som skulle kunna vara värre. Ryggen är ju med i varje rörelse du gör så det finns inget som kan göras utan att det gör ont. Jag lider verkligen med de stackare som har kroniskt ont i ryggen, fy vilket straff! Nåt positivt i det hela är i alla fall att min käre arbetsgivare har införskaffat en ny kontorsstol till mig som jag till och med fått prova ut för att den ska passa mig perfekt. Jag hoppas att det ska hjälpa mig att hålla ryggen pigg. Givetvis blir det viktigaste att jag kommer igång med ryggträningen igen för att hålla den i form, men där är jag fast besluten att köra på för fullt och inte ge mig så det ska gå bra!

En ny stol kommer göra susen

Fest med tema ”Redneck”

Jag visste att något skulle gå fel inför helgen. Vi har planerat att ha en fest med redneck-tema och fram tills idag har allt gått perfekt. Jag hittade en perfekt utstyrsel och i förrgår hittade jag en fejkmustasch som verkligen kommer att bli pricken över i:et. Idag vaknade jag dock upp till en förfärlig lukt och nu kommer jag att behöva ägna dagen åt att fixa stopp i köket. Turligt nog så har jag fortfarande lite pengar undangömda så istället för att fixa det själv kommer jag att ringa hit några killar som hjälper mig. Ser verkligen fram emot vår fest och med närmare 50 inbjudna finns det verkligen ingenting som får gå fel. Det enda som jag är lite osäker på är musiken, vad lyssnar rednecks på egentligen? Min arbetskollega nämnde bland annat bandet Lynard Skynyrd så det kommer att bli några lyssningar på Spotify ikväll!

Fest med redneck-tema

Sista minuten till Kroatien

Idag är jag riktigt lycklig! Jag har nämligen bokat in en sista minuten-resa till Kroatien i höst. I slutet av varje sommar känner jag mig alltid lite deppig, så då brukar jag se till att unna mig själv något som jag kan se fram emot. I oktober bär det av till (förhoppningsvis) sol och värme i en vecka. För tillfället har jag lite ont om pengar, så även om resan var hyfsat billig sved det till lite i plånboken. Med hjälp av Kredit 365 kan jag dock se till att låna lite pengar i slutet av månaden om det skulle behövas. Någon gång då och då tycker jag att det är helt okej att ta små lån, såvida man är säker på att man kommer kunna betala tillbaka det snabbt, vilket jag är. Nu ska jag leva livet i höst!

Vattenfall i Kroatien

Let’s dance

Ett program som jag tycker är riktigt härligt att titta på är Let's Dance. Det är ett program som jag mångar gånger tittar på med ett stort leende på läpparna. I år ska tydligen Patrik Sjöberg vara med. Det var minst sagt en överraskande nyhet och jag älskar oväntade saker. Det ska bli roligt att se honom snurra runt på dansgolvet!

 

Viltvård

Jag tillhör dem som anser att man bör prova på saker innan det går att uttala sig. Ta som det här med vargdebatten som ett exempel. Det är väldigt lätt för någon som bor på Östermalm att uttala sig om att det är klart att vargarna ska finnas i massor i våra skogar. Jag har en jägarexamen och då och då vistas jag ute i skogen. Vad många inte vet är att jägarna tar hand om skadade djur. Vegetarianer ser sig själva som djurvänner men oftast är järgarna mer humana i sin syn på naturlivet. Här nedan ser ni en älg som blivit skadad av en varg. Jaktlagen blir utkallade för att avliva älgen vid dessa tillfällen

 

Självklart generaliserar jag nu eftersom alla är unika individer men jag tror att ni förstår vad jag menar. Hur som helst så har jag köpt nya kläder för att ha under jakten men även under vanliga skogsupplevelser. Jaktkläder har ofta en väldigt bra kvalitet så jag använder dem även då jag är och plockar bär. Jaktkläderna köpte jag här för er som är intresserade av att hitta bra kvalitetskläder till humana priser.

Konsten att provocera

Det är väl ingen som har missat American Apparel senaste tilltag. De har placerat en tupé mellan benen på deras skyltdockor. Vips så sprids det som en löpeld i alla världens medier och de ägarna samt reklammakarna skrattar hela vägen till banken. De verkar leva efter mottot " All publicitet är bra publicitet".

Det är inte första gången American Apparel får gratisreklam för ett av deras tilltag och om det var ett misstag första gången så är jag övertygad om att det idag är en väl genomtänkt strategi. Varför betala dyra pengar för en kampanj då de genom att vara provokativa når samma medel helt gratis.
Vilka av oss i Sverige hade ens känt till American Apparel om det inte vore för deras "reklam"?

En härlig vecka i Idre

Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag eftersom jag fick tag i en resa till Idre. Jag kom hem igårkväll och har haft det helt fantastiskt. De sista dagarna har det varit lite kallt men jag valde att åka lite längdskidor då så att jag fick upp värmen. Jag måste dock skriva att jag gillar slalom betydligt mer. Slalom, det är frihet för mig. Så himla skönt att åka skidor i vackra miljöer. Idre är verkligen ett naturskönt område som samtidigt erbjuder ett nöjesliv. För er som inte varit i Idre kan jag verkligen rekommendera det. Många åker till Åre år efter år men jag gillar att resa till olika platser. Visst åker även jag tillbaka men jag tycker att alla borde testa nya backar, dessutom får du ju även möjligheten att uppleva nya saker och blir mer allmänbildad av att besöka nya platser.

Nikotinfritt snus

Min brorsa snusar nikotinfritt snus. Jag visste inte ens att det fanns. Jag snusar inte själv men provade faktiskt en från hans dosa. Der var Onico Lakrits och det var faktiskt riktigt gott. Det kändes dock konstigt att ha något under läppen, som en liten bulle och jag var där med tungan hela tiden. Min bror har länge velat dra ner på tobaken men han gillar snus så för hans del är detta perfekt. Jag är verkligen stolt över honom.

onico-lakrits

Det är alltid skoj att träffa min bror men tyvärr blir det inte så ofta som vi båda önskar. Precis som med mina väninnor så har han ett jobb och en egen familj. Jag är så klart välkommen dit då jag vill men ni förstår vad jag menar. Tänkte bara blogga lite kort och berätta hur stolt jag var över min bror för nu ska jag slänga mig i soffan men en stort lass glass och titta på GoT.

Nya favoritskor

Nu har våren äntligen kommit efter allt mörker, all snö och all is. Det bästa med våren är att man äntligen kan börja klä sig på ett sätt som är mer mänskligt än att gå omkring i täckjackor och annat tjockt tyg. För att fira att våren kommit bestämde jag mig således häromdagen för att ge mig ut på en shoppingrunda tillsammans med mina vänner. Vi började med att köpa en takeaway-latte och sedan så gick vi från affär till affär. När vi kom till slutet av shoppingstråket såg jag ett par riktigt snygga skor i skyltfönstret. Men det visade sig att den modellen var slut i min storlek. Lite besviken avslutade jag shoppingrundan med endast några tröjor som fynd.

Men skam den som ger sig. Då jag kom hem så gick jag genast in på nätet och lyckades hitta en webbshopp där jag kunde beställa ett par likadana converse skor. Denna converse sko är en himla bra sko som jag verkligen är nöjd med. Trots att jag bara haft dem i några dagar nu så känner jag på mig att de kommer bli mina nya favoritskor.

Nu är det dags att laga chokladpudding och titta på film med min kära syster.

Converse sko