Kategoriarkiv: Uncategorized

Let’s dance

Ett program som jag tycker är riktigt härligt att titta på är Let's Dance. Det är ett program som jag mångar gånger tittar på med ett stort leende på läpparna. I år ska tydligen Patrik Sjöberg vara med. Det var minst sagt en överraskande nyhet och jag älskar oväntade saker. Det ska bli roligt att se honom snurra runt på dansgolvet!

 

Viltvård

Jag tillhör dem som anser att man bör prova på saker innan det går att uttala sig. Ta som det här med vargdebatten som ett exempel. Det är väldigt lätt för någon som bor på Östermalm att uttala sig om att det är klart att vargarna ska finnas i massor i våra skogar. Jag har en jägarexamen och då och då vistas jag ute i skogen. Vad många inte vet är att jägarna tar hand om skadade djur. Vegetarianer ser sig själva som djurvänner men oftast är järgarna mer humana i sin syn på naturlivet. Här nedan ser ni en älg som blivit skadad av en varg. Jaktlagen blir utkallade för att avliva älgen vid dessa tillfällen

 

Självklart generaliserar jag nu eftersom alla är unika individer men jag tror att ni förstår vad jag menar. Hur som helst så har jag köpt nya kläder för att ha under jakten men även under vanliga skogsupplevelser. Jaktkläder har ofta en väldigt bra kvalitet så jag använder dem även då jag är och plockar bär. Jaktkläderna köpte jag här för er som är intresserade av att hitta bra kvalitetskläder till humana priser.

Konsten att provocera

Det är väl ingen som har missat American Apparel senaste tilltag. De har placerat en tupé mellan benen på deras skyltdockor. Vips så sprids det som en löpeld i alla världens medier och de ägarna samt reklammakarna skrattar hela vägen till banken. De verkar leva efter mottot " All publicitet är bra publicitet".

Det är inte första gången American Apparel får gratisreklam för ett av deras tilltag och om det var ett misstag första gången så är jag övertygad om att det idag är en väl genomtänkt strategi. Varför betala dyra pengar för en kampanj då de genom att vara provokativa når samma medel helt gratis.
Vilka av oss i Sverige hade ens känt till American Apparel om det inte vore för deras "reklam"?

En härlig vecka i Idre

Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag eftersom jag fick tag i en resa till Idre. Jag kom hem igårkväll och har haft det helt fantastiskt. De sista dagarna har det varit lite kallt men jag valde att åka lite längdskidor då så att jag fick upp värmen. Jag måste dock skriva att jag gillar slalom betydligt mer. Slalom, det är frihet för mig. Så himla skönt att åka skidor i vackra miljöer. Idre är verkligen ett naturskönt område som samtidigt erbjuder ett nöjesliv. För er som inte varit i Idre kan jag verkligen rekommendera det. Många åker till Åre år efter år men jag gillar att resa till olika platser. Visst åker även jag tillbaka men jag tycker att alla borde testa nya backar, dessutom får du ju även möjligheten att uppleva nya saker och blir mer allmänbildad av att besöka nya platser.

Nikotinfritt snus

Min brorsa snusar nikotinfritt snus. Jag visste inte ens att det fanns. Jag snusar inte själv men provade faktiskt en från hans dosa. Der var Onico Lakrits och det var faktiskt riktigt gott. Det kändes dock konstigt att ha något under läppen, som en liten bulle och jag var där med tungan hela tiden. Min bror har länge velat dra ner på tobaken men han gillar snus så för hans del är detta perfekt. Jag är verkligen stolt över honom.

onico-lakrits

Det är alltid skoj att träffa min bror men tyvärr blir det inte så ofta som vi båda önskar. Precis som med mina väninnor så har han ett jobb och en egen familj. Jag är så klart välkommen dit då jag vill men ni förstår vad jag menar. Tänkte bara blogga lite kort och berätta hur stolt jag var över min bror för nu ska jag slänga mig i soffan men en stort lass glass och titta på GoT.

Nya favoritskor

Nu har våren äntligen kommit efter allt mörker, all snö och all is. Det bästa med våren är att man äntligen kan börja klä sig på ett sätt som är mer mänskligt än att gå omkring i täckjackor och annat tjockt tyg. För att fira att våren kommit bestämde jag mig således häromdagen för att ge mig ut på en shoppingrunda tillsammans med mina vänner. Vi började med att köpa en takeaway-latte och sedan så gick vi från affär till affär. När vi kom till slutet av shoppingstråket såg jag ett par riktigt snygga skor i skyltfönstret. Men det visade sig att den modellen var slut i min storlek. Lite besviken avslutade jag shoppingrundan med endast några tröjor som fynd.

Men skam den som ger sig. Då jag kom hem så gick jag genast in på nätet och lyckades hitta en webbshopp där jag kunde beställa ett par likadana converse skor. Denna converse sko är en himla bra sko som jag verkligen är nöjd med. Trots att jag bara haft dem i några dagar nu så känner jag på mig att de kommer bli mina nya favoritskor.

Nu är det dags att laga chokladpudding och titta på film med min kära syster.

Converse sko

 

Framtidstankar

Emilia ringde i går och berättade att de skulle renovera sitt lantställe i sommar och att vi gärna fick komma och hjälpa till. Det skulle vara perfekt för oss, nu när vi levt lite över våra tillgångar och kanske inte har råd att dra iväg på en klassisk sommarsemester. Vi har alltid så kul ihop och eftersom vi har ungefär samma smak tror jag att vi skulle kunna uträtta stordåd med deras fallfärdiga hus. Hon sa att de redan nu kollar på friggebodar och att de skulle försöka sätta upp en lagom till att vi kommer. En friggebod är ju det perfekta gästhuset, precis lagom stort för två nattgäster och så himla mysigt! Deras hus ligger på västkusten, nära till underbara badplatser och berg där man kan vandra omkring. Idyllen är verkligen komplett där, bland krabbor och båtar. Om vi väljer att köpa ett nytt hus någon gång i framtiden tror jag att jag vill bo där, även om det kanske inte är lika härligt under vinterhalvåret. Men vilken plats i Sverige är egentligen behaglig på vintern? Pallar man inte med minusgrader får man nog leta sig till andra breddgrader helt enkelt. En framtid på Bahamas kanske kunde vara något …

Bara så underbart!

Bara så underbart!

 

 

Leva livet

Jag tror som de flest att det gäller att leva livet fullt ut och på så sätt skapa en bra och dräglig situation som verkligen kan generera lycka både på lång och kort sikt. Men trots att jag försöker så blir jag ibland blind och rusar för fort fram, vilket har sina nackdelar. Till exempel blev det extra tydligt i helgen då jag begav mig ut på stan för att festa med mina vänner. Jag var på ett strålande humör och spenderade friskt. Jag bjöd till exempel alla mina vänner på varsin drink. Men dagen efter insåg jag att det kanske inte var så smart. Och inför den kommande månaden befarar jag att jag kommer att behöva ta ett mikrolån för att klara av hyran. Nåja, det är inte hela världen. Det är bra att mikrolån finns, åtminstone!

Jag har under de senaste dagarna också arbetet med ett projekt på jobbet som innebär att jag kan arbeta hemifrån. Det är otroligt skönt att kunna sitta hemma vid datorn och arbeta på detta sätt. Det enda problem som uppstod var att bläcket i min skrivare tog slut, och patroner är oerhört dyra att köpa. Men tack vare att jag beställde patroner via internet sparade jag en del pengar.

Tack för mig, nu ska jag äta lasagne som min flickvän lagat!

DownloadedFile-155

Lissabon nästa!

Jag upptäckte precis en väldigt bra och på alla sätt spännande sajt som hjälper dig att hitta riktigt billiga charterresor. Jag visade den för min fru och vi bestämde att det var det ultimata tecknet på att vi nu var värda en semester för att åka riktigt långt bort. Det fanns nämligen en hel del vackra resmål som vi än så länge inte hade sett.

Efter att vi tillsammans suttit vid datorn och gjort upp lite olika alternativ föll valet på Lissabon. Vi hade båda velat åka dit länge och väl men aldrig haft möjlighet. Men nu när barnen var utflugna så fanns det plötsligt en helt annan potential med en resa dit. Vi skulle kunna gå omkring själva och i lugn och ro titta in alla fantastiska sevärdheter. Dessutom fanns det många intressanta byggnader där som jag länge velat se, för att inte tala om all mosaik. Och om vi trots allt skulle komma hem barskrapade och behöver låna pengar så har det nog ändå varit värt det vad gäller detta resmål. Det verkar i sanningen vara en underbar stad.

Så, nu är det bara två månader kvar innan vi ger oss av. Det ska verkligen bli spännande. Vänta inte, köp charterresor du också!

DownloadedFile-48