Kategoriarkiv: Resor

Livet ska levas

När jag blir gammal ska jag bli som den brittiska drottningen. Vilken krutgumma hon är. Hon om någon bevisar att ålder bara är en siffra. Den här bilden togs nu i april och visar då hon är ute och rider.
90
Damen är över 90 år. Undrar just om hennes privata läkare och försäkringsbolag sitter på slottet och våndas? Livet är till för att levas och det är ingen idé att oroa sig för allt. Jag tror lite på ödet i det fallet. Fast för den skull behöver inte ödet utmanas. Jag funderar exempelvis på att skaffa ett larm till hemmet. Det har varit mycket inbrott på sista tiden i området där jag bor. Såg ett som fungerar även om jag är hemma. Man kan ju fråga sig hur funkar det? Det har nog med något kretslopp och bruten kedja att göra. Jag är nöjd bara några vakter kommer då det krisar sedan får någon annan ta hand om det tekniska. Jag gillar att resa och roa mig och vill inte behöva att tänka på om någon gått igenom min bostad när jag inte är hemma. Jag vill kunna njuta till fullo av de platser jag besöker och de situationer jag upplever.

Varför så upprörd

Jag förstår inte att folk kan bli så upprörda över en brukini. Plagget som vissa muslimska kvinnor väljer att bära på stränderna. Jag kan förstå när ansiktet att folk blir irriterade eftersom det är viktigt för bemötandet. Det kan vara svårt för hörselskadade när de inte ser munnen, det handlar om säkerhet eftersom sikten försämras för den som bär en burka osv. Fast en burkini??? Det är som att gå med kläder på standen + en badmössa.

Jag blir väldigt upprörd när jag ser bilder från Frankrike och polisen hotar en ensam kvinna som ligger på stranden med pepparspray. Samtidigt skriker andra att hon inte har där att göra. Jag känner verkligen vibbar från nazityskland. Herregud hon utgör ju inget hot utan vill bara njut aav stranden som alla andra. En galen värld har det blivit.
musl

Jag tycker att denna bild är väldigt stark och jag känner mig illa till mods över hur kvinnan behandlas.

Pokemon Go

Hjälp min nya last är Pokemon Go. Jag blir så lätt beroende av spel. Först var det Farmville sedan Candy Crush och nu är det Pokemon Go som gäller. Spelet är inte ute för allmänheten ännu men det går att ladda ner.

Fördelen med Pokemon Go är att man inte sitter stilla, det gäller ju att gå för att hitta de små liven.
Här finns en film som visar hur Pokemon Go fungerar.

Det är lite som en orientering fast du fångar Pokemons i stället. De första nivåerna är lugna. Då tävlar du bara mot dig själv. Fast ju högre upp i spelet du kommer desto svårare blir det att fånga Pokemons eftersom du tävlar mot andra personer. Pokemon Go har blivit vansinningt populärt. Helt plötsligt är folk ute och ”orienterar”, det är ganska lätt att se vilka som spelar Pokemon Go eftersom de ständigt tittar ner i telefonerna. I utlandet vet jag att polisen och myndigheter har fått gå ut med varningar för folk helt enkelt glömmer bort trafiken i jakten på Pokemons.

I går var jag ute nästan hela dagen. Det är sjukt roligt. Fördelen är som sagt att man får gå otroligt mycket. Var så trött när jag kom hem att jag gick på nätet och boka spa. Så i eftermiddag ska jag ha en riktigt härlig dag med relax och bara njuta. Trots att jag inte tänkt jaga några Pokemons i dag kommer jag nog ändå att fånga några på vägen till paradiset:D

Stad, sol och bad

smeste
Ett av mina absolut största intressen är att resa. Jag älskar att testa ny mat och att lära mig om andra kulturer. Även om det bara är en weekend resa till Berlin så är det ju stor skillnad mot för att gå ut och äta i Sverige. Du behöver med andra ord inte betala en dyr resa till Bahamas för att få uppleva något nytt.

En intressant sak med resandet är hur annorlunda vi reser i dag. Det blir allt populärare att resa med ett tema. Chartern är lika populär som alltid men skillnaden är att vi inte bara vill ligga på en solstol i två veckors tid. När vi gör solresor i Europa som vill vi kombinera värmen med vårt intresse. Gillar du att träna finns det ofta boot camps på semesterorten. Det är inte boot camp varje vecka utan det annordnas särskilda tillfällen. På så vis blir det även betydligt roligare på hotellet eftersom många likasinnade är där samtidigt.

En annan trend är att vi vill ha storstad och sol kombinerat. Kanske är det Barcelona som är den ultimata solresan i Europa. Fast det finns även många andra städer som kan locka med stränder.

Sedan länge tillbaka finns det singelresor, vinresor, barnfria resor eller all inclusive för barnfamiljer. Skönt att det finns så många olika alternativ i dag tycker jag. Hur roligt var det när man som ungdom reste till Kos och hamnade vägg i vägg med det där sura paret som steg upp för att tinga solstolen när du själv kom hem från bargatan?

Tycker att resebranschen verkligen har något för alla nu. Dessutom är det BILLIGT att resa. Alla har i stort sett råd med en utlandssemester idag. Kul att fler vill ha ut så mycket som möjligt av semestern och inte bara ligga på samma solstol. Jag tycker det handlar om respekt att lära sig om ”värdlandet”.

Populära Vietnam

Det går verkligen i vågor vart alla mina vänner reser. Ett tag var det Thailand och sedan Mexiko, efter det var det Sydafrika och ett tag Dominikanska republiken. Vietnam är det också många som reser till. Nu menar jag inte bara globetrotters utan även barnfamiljer och pensionärer.

Just Vietnamn verkar alla förälska sig i. Det finns dock ett ställe som jag har hört så blandade åsikter om. Det är Vinpearl som vissa anser vara alldeles för turistigt medan andra tycker det är fantastiskt Som på alla resemål så beror det såklart på vad som förväntas på orten. Alla människor är olika och tycker om olika saker.
2

Just Vinpearl har en intressant historia. Vinpearl ligger på ön Hòn Tre. Tidigare var det en fängelseö men sedan köpte miljardären Pham Nhat Vuong upp ön. HAn hade stora planer och idag ligger det ett stort resort på ön som har fem stjärnor. Det finns även en stor vattenpark och ett nöjesfält.

På resan ut till ön går det att välja mellan båt och linbana. Världens längsta linbana förenar ön med fastlandet. Linbanan är hela 3 311 m lång. En turitfälla eller ett semesterparadis, du avgör?
aa

Familjer på äventyr

Ni missar väl inte att andra säsongen av serien Familjer på äventyr har startat. Det handlar om svenska familjer ute i världen.

Jag älskar dessa energiska människor som vågar att ta steget. I fjol var seglarfamiljen mina favoriter. I år tror jag att det är missionärerna. Fast jag tycker att alla familjer är underbara. Har ni inte sett serien så gör det. Det är TV när den är som bäst.
ty

This entry was posted in Resor by .

Jenny Nytström Jul

Jag är i Skåne nu och ska fira jul. Det är första gången det händer. Jag firar hos brorsan och i deras nya hus som de köpte från Landgren i somras.

Jag vill inte fira jul i en lägenhet. Eller kanske om det är en gammal lägenhet med högt till tak. Jag tror att jag precis som många andra är färgad av Jenny Nyström om hennes julbilder. Jul ska vara på ett särskilt sätt. Det ska vara snö och framför allt på landet. Jag tror verkligen att brosan gjorde rätt när de kontaktade en mäklare i Svedala och flyttade hit. Eller strax utanför svedala. Fast det är verkligen supermysigt. Jag har fått en julfeeling som jag inte haft på många år. En liten by som verkligen är hämtad från Jenny Nyströms värld.

Nu ska vi in till centrum och shoppa de sista julklapparna. Det tar alltid sådan tid att göra något när barn är inblandade. Har varit klar i en timme och väntat sedan grötfrukosten men nu verkar det som det rör på sig.

God jul till er. Hoppas att ni också får chansen att fira en jul i sann Jenny Nyström anda.
nnndbdddd

Indonesiens skata

Det finns många roliga saker med att resa. En av dessa är alla möten. Det behöver inte vara med människor utan kan även vara med djur. Reser ni till Indonesien eller till någon ö i Stilla havet eller Oceanien kan ni stöta på världens största krabba. Kokoskrabban är väl utbredd från Afrika till Australien så den finns lite överallt. Det är en riktigt bjässa, världens största landlevande leddjur. Namnet kokoskrabba har den fått för att den gillar att klättra upp i träden och käka kokosnötter.
Det sägs även att den gillar att klättra in i husen och stjäla föremål som glittrar. Som vår svenska skator.
hhddddd
En sak som är väldigt fascinerande med denna krabba är att den lägger upp till 150 000 ägg. Förmodligen därför den är så vanlig. Äggen läggs i vattnet och där lever krabban det första året. Sedan försvinner förmågan att andas under ytan och den flyttar upp på land. Är inte naturen cool så säg?
hej

Ett litet rött hus

Så har det blivit dags för mig att överge Stockholm efter en herrans massa år och istället ta mitt pick och pack och flytta till Uppsala. Drömmen om ett litet hus blev tyngre med åldern istället för att bo centralt.

Jag tycker att det är konstigt att folk har sådana fördomar om att bara för jag är singel kan jag inte bo i hus. Jag behöver inte en jättevilla utan jag hittade ett liten villa på 90 kvm. Perfekt för mig! Eller nu ska jag kanske inte ta åt mig äran om att det var jag som hittade huset. Det var såklart den mäklare i Uppsala som jag anlitade som ska ha äran.

Att flytta till Uppsala är inte ett stort steg. Det går att pendla till Stockholm, och arland ligger alldeles runt knuten när jag vill ut och resa. Uppsala i sig är ju faktiskt också en stor stad. En av de största i Sverige. Jag kan ju inte säga att det är billigt att köpa hus här men i jämförelse med Stockholm tycker jag att jag fyndade.

Så idag har jag skrivit på papperen och kan därmed titulera mig villaägare. Jag ser fram emot att få hem första numret av tidningen ”Vi i villa” :)
suuus