Kategoriarkiv: Intressant

Livet ska levas

När jag blir gammal ska jag bli som den brittiska drottningen. Vilken krutgumma hon är. Hon om någon bevisar att ålder bara är en siffra. Den här bilden togs nu i april och visar då hon är ute och rider.
90
Damen är över 90 år. Undrar just om hennes privata läkare och försäkringsbolag sitter på slottet och våndas? Livet är till för att levas och det är ingen idé att oroa sig för allt. Jag tror lite på ödet i det fallet. Fast för den skull behöver inte ödet utmanas. Jag funderar exempelvis på att skaffa ett larm till hemmet. Det har varit mycket inbrott på sista tiden i området där jag bor. Såg ett som fungerar även om jag är hemma. Man kan ju fråga sig hur funkar det? Det har nog med något kretslopp och bruten kedja att göra. Jag är nöjd bara några vakter kommer då det krisar sedan får någon annan ta hand om det tekniska. Jag gillar att resa och roa mig och vill inte behöva att tänka på om någon gått igenom min bostad när jag inte är hemma. Jag vill kunna njuta till fullo av de platser jag besöker och de situationer jag upplever.

Måndagsmöte och mobilskal

Idag var jag på väg till ett superviktigt möte. Det var Restate.se som höll i ett möte om förvaltning av en bostad. Mitt i stressen på T-centralen så tappade jag mobilen och givetvis sprack skärmen. Sitter och tittar på mobilskal och det finns ju bara så läckra. Vissa kostar skjortan som dessa från olika designers. Mina favoriter är helt klart mobilskalen från Louis Vuitton och Stella McCartney.
LV
sm
Sedan finns det läckra att välja mellan också. Två som sticker ut är beroendepillren från Moschino, som är riktigt billig jämförelsevis mot de andra, och ormskalet från Gucci.
mos
gucc
Jag tycker även att Prada lyckats väl med vissa av sina mobilskal. Som detta exempelvis som får mig på gott humör.
prada
Sedan måste jag visa två fula molbilskal som jag inte ens skulle använda om jag fick betalt. Detta kommer från Fendi. För tankarna till en vildvuxen djungelgrotta.
fendi
Ett annat misslyckande tycker jag är Dolce & Gabbana. Detta skal kostar cirka 6 000 sek och ser billigt ut. Något som min brorsdotter gjort, typ!
dg
Mobilskalen är lite som väskor så de kostar flera tusenlappar. Ett skal måste jag ha men kommer inte att bli något av dessa. Alldeles för dyra för min ekonomi. Fast visst är de läckra?

Årets julgranskula

hhhhhhh
UNICEF har en tradition att varje år ge ut en julrgranskula. I år är det design av Stig Lindberg.

De flesta känner till Stig Lindbergs design på porslin. Fast få känner till att han faktisk även var en barnboksillustratör. Det var han som har tecknat flera av Lennart Hellsings böcker. Det är just från en av dessa böcker som årets julgranskula hämtat motiv. Boken heter Musikbussen och gavs ut 1948. Jag tycker att julgranskulan är superfin. Dessutom gå ju en del till välgörenhet.

Girl Power i Täby

Jag beundrar starka kvinnor. Jag är på lägenhetsjakt och av en slump hittade jag Johan Stenhardt på Facebook. Han är en mäklare som verkar i Täby. Såg en riktigt fin lägenhet där så jag började att intressera mig lite för Täby. Visst jag känner till Täby centrum men det är väl egentligen allt. Hittade verkligen en intressant berättelse om en kvinna med namn Estrid Sigfastsdotter. Hon hittades i Täby och är Sveriges äldsta skelett som forskarna vet vem hon är. Täby är ett gammalt vikingasamhälle och Estrid bodde är på 1000-talet. Det finns flera runstenar i Täby och Estrid nämns totalt på i sex runskrifter. Estrids barnbarn står exempelvis staty utanför Täby kommunhus. Att Jarlabanke fick äran att stå staty är för han byggde många vägar och broar kring Täby.
täbyssss

Estrid har dessutom rest och lämnat spår efter sig i södra Tyskland. Detta är väldigt ovanligt för kvinnor nämndes nästan aldrig på runstenarna. I stället var det kvinnorna som beställde runstenar efter deras män. I 90 % av fallen är det så. Estrid var så klart en rik dam och hon var gift två gånger och fick ett gäng med barn som var brukligt på den tiden. Jag tycker att hon verkligen verkar vara en stark kvinna denna Estrid. Tänk att spåren efter henne finns fortfarande och att de gjort ett sådant avtryck på Täby. Jag undrar om jag flyttar dit och skaffar barn om folk tusen år senare kan se vart jag bott och vart jag rest?

Lindrigt sinnessjuk

yyyuuyyu
Jag fnissar verkligen när jag läser denna gamla reklam. Lindrigt sinnessjuka damer, vad menas med det? Är det en karl som ledsnat på sin fru som har pms, eller vilka är kvalifikationerna? Jag menar de gamla sinnessjukhusen var ju inte direkt ett hälsohem. Det var ju verkligen skräckinstitutioner som använde sig av tortyrmetoder. Snurra så de spydde, bada i kallt vatten och den ökända lobotomeringen. Sinnesjukhusen vad skräcken och de flesta blev väl mer galen av att bo där?

Det är tur att utveckligen gått framåt. I dag är det ju det mest naturliga att gå i terapi. Det har inget med psykiskt sjukdom att göra utan snarare för att må bra och få en bättre personutveckling. För att kunna utvecklas måste man jobba med personligheten. Här är 7 anledningar i en väldigt bra artikel om fördelarna med terapi även fast du inte lider av psykologiska besvär. Fast lite lindrigt sinnessjuk är vi väl alla. Åtminstone jag och mina vänninor.

Pokemon Go

Hjälp min nya last är Pokemon Go. Jag blir så lätt beroende av spel. Först var det Farmville sedan Candy Crush och nu är det Pokemon Go som gäller. Spelet är inte ute för allmänheten ännu men det går att ladda ner.

Fördelen med Pokemon Go är att man inte sitter stilla, det gäller ju att gå för att hitta de små liven.
Här finns en film som visar hur Pokemon Go fungerar.

Det är lite som en orientering fast du fångar Pokemons i stället. De första nivåerna är lugna. Då tävlar du bara mot dig själv. Fast ju högre upp i spelet du kommer desto svårare blir det att fånga Pokemons eftersom du tävlar mot andra personer. Pokemon Go har blivit vansinningt populärt. Helt plötsligt är folk ute och ”orienterar”, det är ganska lätt att se vilka som spelar Pokemon Go eftersom de ständigt tittar ner i telefonerna. I utlandet vet jag att polisen och myndigheter har fått gå ut med varningar för folk helt enkelt glömmer bort trafiken i jakten på Pokemons.

I går var jag ute nästan hela dagen. Det är sjukt roligt. Fördelen är som sagt att man får gå otroligt mycket. Var så trött när jag kom hem att jag gick på nätet och boka spa. Så i eftermiddag ska jag ha en riktigt härlig dag med relax och bara njuta. Trots att jag inte tänkt jaga några Pokemons i dag kommer jag nog ändå att fånga några på vägen till paradiset:D

En klänning med capé

Gillade ni den klänningen som Sofia bar på prins Oscars dop? Jag tyckte att gon var stålande vacker. Svårt att tro att det bara var några veckor sedan hon fick barn.
jciicc
Klänningen går att köpa. Fast den är ganska dyr. Den kostar cirka 9 000 sek. 1 073 euro är priset för att vara exakt. Den finns att köpa på NET-A-PORTER. Den urtjusiga klänningen är designade av Antonio Berardi.
huuud

Justin Timberlake på Eurovision Song Contest 2016

Alltså what! Justin Timeberlake kommer att uppträda på Eurovision Song Contest här i Stockholm på Lördag. Nu måste jag få tag i biljetter! Han är ju bara så bra, och snygg. Jag undrar just hur mycket biljetterna ökade i värde på andrahandsmarknaden när denna nyhet släpptes. Gissar på att biljetterna kostar ganska många tusen. De är ju redan så dyra. Nu ångrar jag att jag var så snål och inte köpte biljetter till Eurovision Song Contest när de släpptes. Kommer att kost amultum nu. Ja ja Frogtail finns ju alltid om det skulle krisa. Dags att ge sig ut på biljettjakt.
jt

Med fokus på det roliga

Jag har alltid tyckt om mitt jobb. Att jobba med siffror och ekonomi tycker jag är spännande och varierande. Däremot så finns det alltid baksidor med det hela. En av dessa har varit kunder som inte kunnat betala i tid. Jag älskar kundkontakten och att möta människor men jag är lite konflikträdd om jag ska vara ärlig. En negativ sida med mitt jobb har varit att arbeta som ”indrivare”. För tyvärr så är det så att alla kunder inte betalar sina fakturor i tid. De kan vara hur trevliga som helst men affärer är affärer och vi arbetar inte med välgörenhet. Fast det är väldigt svårt att behöva skicka kronofogden på någon som man har samarbetat länge med. För det kan hända när som helst att en affärsverksamhet helt plötsligt inte längre blir lönsam. Trogna kunder kan få ekonomiska problem och då spelar det ingen roll att de varit kunder i 15 år, vi måste ju få in pengarna.

Därför var det verkligen skönt när vår chef kallade till möte idag och berättade att han anlitat ett inkassoföretag. De kommer att ta hand om dessa problem åt oss. Vi ska instället fokusera på kundkontakter och det som är roligt. Snacka om glädjande nyheter. Nu slipper jag den biten jag tyckts känts tung och istället lägga all energi på det som är roligt. Jobbet kommer att bli ännu roligare efter månadsskiftet då vi lämnar över indrivningsdelen.

ddd

En god lammgryta

Jag måste bara få skryta lite. Jag är ingen höjdare i köket men oj vilken god lammgryta jag lyckades med i påsk. Det var första gången jag tillagade lamm, men absolut inte den sista. Det kan vara den godaste rätten jag någonsin har gjort. Eller så var det mina nya lyxiga grytor från Le Creuset som det hela berodde på.
lnm
Jag förstår inte dem som säger att lamm smakar kofta. De kan inte ha ätit bra tillagat lamm. Jag äter sällan lamm men till påsken är det en tradition. Det är nog den enda gången på året jag äter lamm. Synd för lamm kan man äta året om. Jag följde detta recept. Det hade en spansk touch och var lätt och laga. Till det serverade jag ett Riojavin och fick tummen upp av mina väninnor som jag bjudit in.

Det var en annorlunda påsk i år men oj så roligt jag hade. Jag ordnade en fest för mina vänner. Förutom att bjuda på den fantastiskt goda lammgrytan så hade jag också fixat lite roliga påskaktiviteter. De fick söka påskägg och sedan blev det även klassiska lekar som pennan i flaskan. Lekar som jag inte lekt sedan jag var barn. Det blev verkligen en lyckad påskafton.